DNB CENTRAL BUILDING

Completed: 2014
Program: 37.000 sqm. office
Client: Oslo S Utvikling AS/DnB ASA
Location: Bjørvika, Oslo, Norway
Collaboration: MVRDV, Zinc AS

THEMATIC PIXELIZATION

DNB CENTRAL BUILDING
THEMATIC PIXELIZATION

Completed: 2014
Program: 37.000 sqm. office
Client: Oslo S Utvikling AS/DnB ASA
Location: Bjørvika, Oslo, Norway
Collaboration: MVRDV, Zinc AS
© Jiri Havran

For DNB Headquarters’ Central Building, Dark served as local architects for MVRDV and followed the thematic "pixelization" of the other Barcode buildings for this 37,000 square metre office space, this time by cutting geometric bites out of the building itself for a vivid compartmentalised effect. More than 2,000 workspaces fit into this voluminous geometry, which is connected by a continuous spatial route from ground floor to penthouse, allowing the building to be uniquely flexible and expansive. Stairs and bridges connect the varying segments throughout the interior, with a multitude of common areas and terraces providing exceptional views of the harbour and city.

© Jiri Havran
© Jiri Havran
DNB Headquarters Central Building's location within Barcode.
© Jiri Havran
© Jiri Havran
Typical floor plan
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Jiri Havran