Økern Portal

Oppdragsgiver: Oslo Pensjonsforsikring
Tomtestørrelse: ca 16,2 daa brutto
Utnyttelse: ca 65 000 m2 kontor, hotell, forretning

Økern Portal er inspirert av skogen. Økern har ikke vært et område man forbinder med miljøvennlige og grønne byrom. Derfor er vi utrolig stolte over å være med å gjøre Økern til den bydelen den fortjener å være. Økern blir en bydel hvor folk sykler og går, full av grønne lunger, lokale restauranter og et sted man kan jobbe i lyse lokaler med grønne takterrasser.

Akkurat som skogen i marka er «stammene» faktisk de bærende elementene i bygget. «Bladene» tar imot solen og skjermer for de som holder til inne i skogen, eller Økern Portal i dette tilfellet. Inne i bygget skal det også settes inn et stort tre.Bydelen kommer til å bli helt forandret. Ring 3 legges under lokk og det bygges boliger som bare det. Når det bygges boliger er det veldig bærekraftig å opprette arbeidsplasser i nærheten. Spesielt når arbeidsplassen som opprettes skal sertifiseres BREEAM Excellent.

Navnet kommer av «portalen» man går gjennom for å komme inn på toget. Bygget er formet som en hestesko og skaper et intimt uterom. Inne i «hesteskoen» kommer det en park og en paviljong. Veien gjennom bygget er faktisk en snarvei som gjør det til en naturlig ferdselsåre. Det skaper levende byrom og gjør det til et mer pulserende sted å jobbe.