Om oss

DARK DESIGN GROUP er et tverrfaglig fellesskap som består av selskapene DARK Arkitekter, LARK Landskap, zinc, DARK Stavanger og DARK Fredrikstad.

Det unike med gruppen er at vi har arkitekter, landskapsarkitekter, arealplanleggere, interiørarkitekter og industridesignere under samme tak. Det gir oss muligheten til å samarbeide tettere og komme med de beste løsningene. 

 

 

Alle medarbeidere i DARK Design Group har sammen i en periode over et par år arbeidet med å definere hvilke av FNs 17 bærekraftsmål som best representerer områder, der vi mener at vi kan bidra til å gjøre en forskjell. 

Frem til 2021 fokuserer vi på gjenbruk, bærekraftig byutvikling med fokus på gode møteplasser, livskvalitet og verdighet, mer tverrfaglighet og tettere samarbeid med utviklere, myndigheter og investorer for å oppnå bedre og mer bærekraftige prosjekter sammen. Vi har også definert klare mål ifht bevaring og tilbakeføring av viktig natur i våre prosjekter.

DARK DESIGN GROUP er medlem av Grønn Byggallianse og Arkitektbedriftene

 

Her kan du finne et utvalg artikler om, og meninger fra, DARK DESIGN GROUP:

- Sirkulær arkitektur, av Britt Kornum

- Regionalplan Jæren prioriterer ikke bybåndet, av Simon Krohn-Hansen m.fler

- Den nye normalen?, av Britt Kornum

- Hvordan planlegge for det gode liv, av Trine Leren

- Er det grønt hvis det ikke er skjønt?, av Britt Kornum og Stine Lanes Løvdal

- Verdensmester i bærekraft på Forus, Stavanger Aftenblad

- Botsen - fra isolasjon til møtested, av Stian Kvil

- Nytt Guneriuskvartal, Aftenposten

- DARK vant Sognsveien 80, NAL

- Hytter eller hus tett i tett gir ingen by, av Charlotte Helleland

 

 

Styret

Odd Ingar Skaug

Odd Ingar Skaug

Styreleder

Ingar Skaug er utdannet siviløkonom og har en MBA fra universitetet i Nurnberg.

Han var konsernsjef i Wilh.Wilhelmsen ASA frem til 2011 og har omfattende erfaring med å lede store internasjonale og globale selskap innen Wilhelmsen-konsernet, og før det i SAS og Lufthansa.
Ingar bidrar i dag med sin store kunnskap og erfaring gjennom en rekke styreverv, blant annet som styreleder i Center for Creative Leadership i USA, som i tillegg til USA opererer i Europa, Asia og Afrika.
Ingar har skrevet boken «Levende lederskap» der han deler sine erfaringer og suksesser, men også feiltrinn, i sin evige prosess med å skape resultater gjennom å utvikle en bedriftskultur der han viser dyktige medarbeidere tillit og verdsetter innsatsen deres.

Kristin Margrethe Krohn Devold

Kristin Krohn Devold

Styremedlem

Kristin Krohn Devold er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen.

Hun er i dag adm.dir for NHO reiseliv, og kom fra stillingen som Generalsekretær i Den Norske Turistforening. Hun har vært stortingspolitiker for Høyre i tre perioder, og var forsvarsminister i Bondeviks andre regjering. Kristin har lang og bred ledererfaring fra offentlig, politisk og privat sektor, og hennes bidrag på styrenivå innen økonomi, strategi, markedsutvikling og ledelse er til stor nytte og glede. I tillegg til å sitte i Styret i DARK AS sitter hun blant annet i Styret i Aker ASA og Evry ASA.

Bård Eker

Bård Eker

Styremedlem

Bård Eker er utdannet industridesigner fra Oslo.

Han er entreprenør, designer og oppfinner, og han eier og leder Eker group. Eker group består blant annet av Eker design, Eker performance og Hydrolift. Bård er et hyperkreativt multitalent som har designet alt fra medisinsk utstyr, Hi-Fi utstyr, barnevogner og projektorer, til Koenigsegg-sportsbiler, Hydrolift-båter og nye båter for Redningsselskapet.

Bård har en unik kreativitet, som sammen med evnen til å etablere bedrifter som klarer å sette ideer ut i live, er et veldig verdifullt bidrag for DARK-gruppen.